Успешно оддржан фестивалот на бугарскиот фолклор, традиција и култура во Охрид (фото)

На ден 29.06.2017 и 30.06.2017 година во гр.Охрид се оддржа фестивалот ,, ДЕНОВИ НА ПРЕСТАВУВАЊЕ НА БУГАРСКИОТ ФОЛКЛОР,ТРАДИЦИЈА И КУЛТУРА ВО ОХРИД 2017 г.

Read more

(фото)Државниот културен институт на Бугарија со изложба во просториите на Националната галерија на Македонија

Во просториите на Националната галерија на Македонија е отворена изложбата на плакати „Молиер без граници“. Изложбата е  заеднички проект на Државниот културен институт на

Read more

МБП ОХРИД СО ИЗЛОЖБА „МОСТОВИ НА ДУХОТ“ ВО ЧЕСТ НА СВ. НАУМ ОХРИДСКИ

Почитувани, здружението за Македонско -Бугарско пријателство ја има честа да ги покани уметниците од Република Бугарија г-дин. Владимир Запрјанов, г-дин. Румен Статков, г-дин. Христо

Read more

Македонскиот КИЦ во Софија петта година учествува во Европската ноќ на литературата

Културно-информативниот центар на Република Македонија во Софија вечерва, учествува во шестата Европска ноќ на литературата-2017, која во Софија и во 12 градови низ Бугарија

Read more