МБП ОДДАДЕ ПОЧИТ ПРЕД ВЕЛИКАНОТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Делегација на Здружението за Македонско-Бугарско пријателство-Скопје предводена од претседателот Столе Велков, оддаде почит пред ликот и делото на великанот на македонската револуционерна борба Гоце

Read more

Раководството на МБП му оддаде почит на големиот револуционер и водач на ВМРО Тодор Александров

Во Ново село (Штип) беше одржана панахида во чест на големиот револуционер и водач на ВМРО, Тодор Александров. На денешен ден пред 93 години

Read more

104 години од најмасовниот вооружен бунт во Тиквешијата

По повод 104 години од избувнувањето на Тивешкото востание, претставници на здружението МБП-Кавадарци, положија свежо цвеќе пред споменикот во паркот Полјана во Кавадарци, посветен

Read more

Бугарската амбасада ги одбележа годишнините од смртта на Христо Ботев и полковник Борис Дрангов

Бугарската амбасада во Скопје ги одбележа 141 година од смртта на големиот бугарскиот поет и револуционер Христо Ботев и 100 годишнината од смртта на

Read more

МБП ги одбележа годинишнините од смртта на Гоце Делчев и Пере Тошев

По повод 114 години од загинувањето на идеологот на македонското револуционерно дело Гоце Делчев, претседателот, Петар Колев и претставници на Здружението за „Македонско- Бугарско

Read more