Бугарија доби од ЕУ нов инвестициски пакет во висина од 86 милиони евра за нова линија на софиското метро

Европската комисија усвои нов инвестициски пакет во вредност од 86,6 милиони евра од Европскиот фонд за регионален развој (ЕРДФ), за финансирање на понатамошните работи

Read more

МБП-Охрид со учество во проект од Европската Унија

На покана од претседателот на Здружението за Мултикултурна интеграција Инклузија г-ин.Вахид Мемед членови на огранокот на МБП-Охрид учествуваа во проект кој е финансиран од

Read more

МБП со честитка и писмо до шефот на делегацијата на ЕУ во Македонија по повод 9 мај- Денот на Европа

Здружението за „Македонско-Бугарско пријателство“ по повод 9 мај-Денот на Европа, ги поздравува сите свои членови, симпатизери, претставниците на дипломатскиот кор и сите македонски граѓани

Read more

ЕК со дополнителни средства за Бугарија и Грција за справување со бегалската криза

  Европската комисија е подготвена да одвои додатни средства на Бугарија и Грција, како помош за справување со бегалската криза, објави специјализираниот портал Actiencheck.

Read more

МБП учествуваше на XVI пролетен семинар организиран во Варна

Здружението за „Македонско – Бугарско Пријателство“ по покана на фондација “Бугарска памет” учествуваше на XVI пролетен семинар организиран во Гранд хотел Варна од 05

Read more