МБП Штип

На 31.08.2012 год. здружението Македонско – Бугарско Пријателство отвори својот огранок во Штип со што го најави почетокот на проширувањето на здружението и во други градови.

За претседател на здружението е поставен Александар Колев, а секретар Кирил Јанев.

На свеченото отварање присуствуваа општински советници, бизнесмени, симпатизери и пријатели. Директорот на Бугарскиот Културно Информационен Центар, г-н Димитар Христов, на здружението им подари книги со што ја збогати  нивната библиотеката .