Mакедонските леви авторитарци кои до максимум го ползуваат Ванчо Михаилов

Албанското балистичко движење во време на Втората светска војна под фашистичко покровителство за една национална држава на Албанците. Меѓунационална. И како што стојат работите,

Read more

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА СИТЕ ШТО САКААТ ДА СТУДИРААТ ВО БУГАРИЈА: ВО ТЕК Е КАМПАЊАТА ЗА ПРИЕМ НА СТУДЕНТИ НА БУГАРСКИТЕ ДРЖАВНИ УНИВЕРЗИТЕТИ

Министерството за образование и наука на Република Бугарија го објави почетокот на кампањата за прием на Бугари кои живеат надвор од Република Бугарија и

Read more

МБП: СИТЕ НА КОИ ИМ Е ОДЗЕМЕНО БУГАРСКОТО ДРЖАВЈАНСТВО ДА СЕ ОБРАТАТ КОН КОНЗУЛАРНИТЕ ПРЕТСТАВНИШТВА НА Р.БУГАРИЈА

Здружението за Македонско-бугарско пријателство- Скопје испрати соопштение до јавноста со цел разјаснување на одредени прашања поврзани со измените во законот за бугарско државјанство кои

Read more

АМБАСАДОРОТ НА БУГАРИЈА АНГЕЛ АНГЕЛОВ СЕ СРЕТНА СО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА МБП ДОБРЕ МИТРЕВ

Претседателот на здружението Македонско бугарско пријателство- Скопје, Добре Митрев, денеска се сретна со амбасадорот на Р. Бугарија во Скопје, неговата екселенција Ангел Ангелов. На

Read more

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА МБП-СКОПЈЕ ДОБРЕ МИТРЕВ ОДДАДЕ ПОЧИТ ПРЕД ЛИКОТ И ДЕЛОТО НА ГОЛЕМИОТ БУГАРСКИ РЕВОЛУЦИОНЕР ВАСИЛ ЛЕВСКИ

Делегација на Здружението за Македонско-Бугарско пријателство-Скопје, начело со претседателот на Здружението, Добре Митрев, положи свежо цвеќе пред спомен обележјето на Васил Левски на бугарската

Read more

НОВИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА МБП Д.МИТРЕВ: НА ПОПИСОТ ЌЕ СЕ ИЗЈАСНАМ КАКО ЕТНИЧКИ БУГАРИН, ГИ ПОВИКУВАМ И СИТЕ ЧЛЕНОВИ НА ЗДРУЖЕНИЕТО ЗА МАКЕДОНСКО БУГАРСКО ПРИЈАТЕЛСТВО ДА ГО НАПРАВАТ ИСТОТО.

Добре Митрев е роден на 28.11.1963 г. во Кавадарци. Оженет е и е татко на две деца. На 14.11.2020 г. Добре Митрев беше избран

Read more

Одржана кандидат-студентската кампања за младите луѓе од Македонија

На 20 февруари (четврток) во просториите на Амбасадата на Р. Бугарија во Скопје се одржа информативна средба, дел од кандидат-студентската кампања за младите луѓе

Read more

УТРЕ АМБАСАДАТА НА БУГАРИЈА ЌЕ СЕ ОДРЖИ ПРВАТА ИНФОРМАТИВНА СРЕДБА СО КАНДИДАТ-СТУДЕНТИТЕ ШТО САКААТ ДА УЧАТ ВО БУГАРИЈА

Утре 20 февруари, од 11.00 часот, во зградата на Амбасадата на Република Бугарија во Скопје ќе се одржи првата информативна средба со кандидат-студенти од

Read more