Изложба на бугарски автори во Струмица

Во организација на здружението “Мост” во просториите на центарот за култура Антон Попов во Струмица се одржа изложба од бугарски ликовни уметници со наслов “Црна овца”. На изложбата беа прикажани дела на проф. Христо Шапкаров, проф. Јаков Банки, проф. Свилен Стефанов, Теодор Лулчев, Бисер Грнчаров, Аргир Манасиев и други.

По покана на претседателот на “Мост” г-дин Митко Георгиев на изложбата присуствуваше и претседателот на МБП г-дин Петар Колев.

 

You May Also Like