ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА СИТЕ ШТО САКААТ ДА СТУДИРААТ ВО БУГАРИЈА: ВО ТЕК Е КАМПАЊАТА ЗА ПРИЕМ НА СТУДЕНТИ НА БУГАРСКИТЕ ДРЖАВНИ УНИВЕРЗИТЕТИ

Министерството за образование и наука на Република Бугарија го објави почетокот на кампањата за прием на Бугари кои живеат надвор од Република Бугарија и

Read more

Одржана кандидат-студентската кампања за младите луѓе од Македонија

На 20 февруари (четврток) во просториите на Амбасадата на Р. Бугарија во Скопје се одржа информативна средба, дел од кандидат-студентската кампања за младите луѓе

Read more

УТРЕ АМБАСАДАТА НА БУГАРИЈА ЌЕ СЕ ОДРЖИ ПРВАТА ИНФОРМАТИВНА СРЕДБА СО КАНДИДАТ-СТУДЕНТИТЕ ШТО САКААТ ДА УЧАТ ВО БУГАРИЈА

Утре 20 февруари, од 11.00 часот, во зградата на Амбасадата на Република Бугарија во Скопје ќе се одржи првата информативна средба со кандидат-студенти од

Read more

НА 14 И 15 ДЕКЕМВРИ ВО „ХОЛИДЕЈ ИН“ ЌЕ СЕ ОДРЖИ ИНФОРМАТИВНА СРЕДБА ЗА КАНДИДАТ СТУДЕНТИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА КОИ САКААТ ДА СТУДИРААТ ВО БУГАРИЈА

На 14 и 15 декември (сабота и недела) 2019 г. во хотел Холидеј Ин ќе се одржи информативна средба со кандидат студентите од Македонија,

Read more

ЧЕСТИТ 24 МАЈ-ДЕНОТ НА СЛОВЕНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ

Денеска го прославуваме Денот на словенските просветители Св. Кирил и Методиј. Браќата Кирил и Методиј се најмладиот и најстариот син на Лав и Марија,

Read more

МБП Скопје учествуваше во прославата за денот на Светите браќа Кирил и Методиј и на сесловенската писменост-24 Мај во Софија

Здружението Македонско-Бугарско пријателсто- МБП Скопје, по официјална покана од Министерството за образование на Република Бугарија и Државната агенција за Бугарите во странство зеде учество

Read more

Амбасадата на Р.Бугарија оддржа средби со студентите од Македонија

Во амбасадата на Република Бугарија во Скопје од  3-8 Ноември 2017 година  се оддржа средба со примените кандидати од Република Македонија за школување по

Read more