Во Скопје и Битола ќе се одржи кандидат-студентска кампања за бугарските универзитети

Бугарската амбасада во Р.Македонија и Здружението за Македонско – Бугарско Пријателство, ги информира, сите заинтересирани кандидати кои сакаат да го продолжат своето образование на бугарските универзитети, дека рекламната кампања организирана од Министерството за образование и претставници од бугарските универзитети ќе се одржи во два града во Р.Македонија и тоа: Скопје и Битола.

Кампањата во Битола ќе започне на 13 Март 2016 год. од 13.00 часот во салата на хотел “Милениум”,  Широк Сокак.

Во Скопје кампањата ќе биде одржна на 14 Март 20016 год. од 10.00 часот во зградата на амбасадата на Р.Бугарија во Македонија.

За целта, на кандидат-студентите, на 14 и 15 Мај 2016 год. од 10.00 до 16.00 часот во зградата на Бугарскиот Културен Центар во Скопје, ќе се одржат курсеви по бугарски јазик, литература и историја на Бугарија.

Адресата на одржување на курсевите:

Бугарски Културен Центар,

ул.Петар Поп Арсов, бр.14 А ( позади универзална сала во Скопје)

AmeriUniversi1024x576

You May Also Like