Среќни Велигденски Празници!

Драги пријатели,

 

Здружението за Македонско-Бугарско пријателство им го честита најголемиот христијански празник Велигден на сите кои го прославуваат Христовото воскресение денеска.

Нека Божиот благослов ве следи во секој чекор. Нека не ве напушта вербата и силата Господова.  Нека секое ваше добро дело вроди со плод, а среќата од постигнатото да ве направи уште по истрајни во борбата со секојдневните животни препреки, без разлика дали тие биле големи или мали.

Драги пријатели, ви посакуваме пред се здравје и сила. Ви посакуваме успеси на секое поле и мудрост со која, денешните порази, ќе претворите во идни победи.

Драги пријатели, ви пожелуваме прекрасни мигови со вашите најблиски за време на Велигденските празници, Господ нека ги дарува со здрвје и долг живот сите околу вас.

 

За многу години Велигден, пријатели. Христос Воскресе- Воистину Воскресе.

You May Also Like