Бугарската Амбасада ќе ги одбележи денот на Христо Ботев и 100 годишнината од смртта на полковник Борис Дрангов.

На 2 јуни 2017 г. во 12.00 ч  во амбасадата на Р. Бугарија во Скопје , пред бистата на Христо Ботев ќе биде положено свежо цвеќе по повод 141 години от неговата смрт.

 

На истиот датум од 13 часот, амбасадата ќе ја одбележи и 100 годишнината од смртта на полковник Борис Дрангов, со посета на неговиот гроб во градските гробишта Бутел во Скопје.

 

Поканети се сите кои имаат желба да земат учество во достојното одбележување на херојството и делото на Христо Ботев и полковник Борис Дрангов.

You May Also Like