Мотото на МБП е реалност за Македонијa

ПРИЈАТЕЛСТВО СОРАБОТКА ПРОСПЕРИТЕТ

 

Во рамките на посетата на Република Македонија, министерот за одбрана и вицепремиер на Владата на Република Бугарија, г-дин Красимир Каракачанов го посети седиштето на Здружението “Македонско-Бугарско пријателство.

Домаќинот на средбата, ген-секретар на МБП Димо Петкоски, ги пренесе во име на здружението честиктките по повод потпишувањето на долго очекуваниот договор за добрососедство меѓу Македонија и Бугарија.

 

Г-динот Каракачанов уште еднаш ги афирмираше перспективите за соработка меѓу Македонија и Бугарија, подвлекувајки овој пат и интерес за невладиниот сектор како една од формите од кои се очекува да ја збогатат соработката и пријателството меѓу двете земји.

You May Also Like