(ФОТО) ОБЕДИНЕТИ ПРЕД ВЕЛИКАНОТ НА РЕВОЛУЦИОНЕРНОТО ДВИЖЕЊЕ

Спомените за 903-та се наши. Црвените знамиња, трибандерите, знамињата на четите од таа 903-та се исто така наши.

            Денеска востанието  го одбележавме како наше. Во присуство на највисоките официјални претставници на Македонија и Бугарија. Денеска Македонија беше голема како никогаш во својата понова историја.

            Скопје и Софија се поклонија пред својот Делчев, пред својот Груев, Сарафов и Лозанчев.

Уште позначајано, Скопје и Софија денеска покажаа дека можат со гордост да погледнат наназад, решени да чекорат напред. Заедно.

Честит Илинден Македонијо!

Честити Илинден Бугаријо!

You May Also Like