Екатерина Захариева номинирана да го подобри системот за добивање на бугарско граѓанство

Номининарана за министер за правда е Екатерина Захариева, која изјави дека има јасна визија за промени во судскиот систем.

За канал 3, народниот представник од Патриотичниот фронт и организационен секретар на ВМРО, Јулијан Ангелов изјави

“За нас е од исклучителна важност нашите сонародниците кои живеат зад граница да не бидат спречени за добивање на бугарско државјанство, а тоа дирекно зависи од министерот за правда. Захариева го прифати тој ангажман и објави дека е грешка дека заедниците од зад граница не се привлекуваат во Бугарија, напротив во Бугарија има дефицит на работна сила и се наоѓа во тешка демографска криза.”

Ангелов  изјави дека Екатерина Захариева го прифатила ангажманот да ги ревидира тие работи, со што ќе се подобри системот за добивање на бугарско граѓанство.

Видете го во целост интервјуто тука  >>>

You May Also Like