МБП на прием по повод 6-ти Мај, денот на Бугарската армија и храброст

Синоќа претставници на Македонско-бугарско пријателство на чело со претседателот на здружението, Столе Велков, беа гости на свечениот прием организиран од Бугарската амбасада во Скопје,

Read more

ЗДРУЖЕНИЕТО ЗА МАКЕДОНСКО-БУГАРСКО ПРИЈАТЕЛСТВО СО НОВ ПРОЕКТ ЗА МЛАДИТЕ ШТО САКААТ ДА СТУДИРААТ ВО СОСЕДНА БУГАРИЈА

Македонско-бугарско пријателство ќе им помага на сите заинтересирани млади луѓе, кандидат-студенти од источниот дел на Македонија, кои сакаат своето високо образование да го продолжат

Read more

Охрид домаќин на Фестивалот „Децата од Бугарија пеат и играат во Охрид“

Здружението за култура и уметност АРТ ВИВЕНДИ – Охрид и Фондација Жар-С – Бугарија оваа година се организатори на Детскиот културен фестивал „Децата од

Read more

МБП СО ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА КНИГА, ЈА ПОЧНА ГОДИШНАТА КАНДИДАТ СТУДЕНТСКА КАМПАЊА

Со презентација на книгата „Царка ветерка“ на писателката Љубинка Донева, здружението МБП ја почна кандидат студентската кампања за запишување на кандидат студенти на високообразовните

Read more

МАКЕДОНСКО-БУГАРСКО ПРИЈАТЕЛСТВО ГОСТИН НА ТРАДИЦИОНАЛНИОТ ПРИЕМ ПО ПОВОД ДРЖАВНИОТ ПРАЗНИК 3 МАРТ НА Р. БУГАРИЈА ВО АЛЕКСАНДАР ПАЛАС

Синоќа во хотелот Александар Палас се одржа традиционалниот прием на Бугарската амбасада по повод државниот празник на Бугарија, 3 март. Амбасадорот на Република Бугарија

Read more

МБП-Кичево зеде учество во прославата по повод празникот Св. Трифун во Аугсбург

Претседателот на огранокот на Македонско-Бугарско пријателство во Кичево, Саша Петкоски на 16.02.2019 беше гостин на бугарската заедница во Аугсбург Германија. Поканата до г-н Петкоски

Read more

МБП-Скопје со панихида ја одбележа годишнината за Мара Бунева

Здружението за Македонско-Бугарско пријателство- Скопје (МБП-Скопје) со панихида во црквата Св. Димитриј во Скопје, ја одбележа 91-та годишнина од херојскиот подвиг на револуционерката Мара

Read more

МБП ВТОРА ГОДИНА ПО РЕД ПОДАРИ НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА ДЕЧИЊА ОД КОЧАНИ

Здружението за Македонско-бугарско пријателство за втора година по ред подари новогодишни пакетчиња за децата од две одделенија во две училишта во градот Кочани. Претседателот

Read more