Делегација на БАН и пратеници во бугарското собрание во посета на МБП Охрид

На ден 09.12.2016 год.во просториите на здружението МБП Охрид беше остварена средба помеѓу нашите претставници и претставниците од Националната гимназија за древни јазици и култура Св. Константин Филозоф.

sofiski2

На средбата присуствуваа и претставниците на БАН, Кирило-Методиевски, Научен центар, доц. Димо Чешмеџиев, директорот на БАН, д-р Валери Кацунов, заменик-претседател г-ѓа Елисавета Шапкарева на БС Родове од Македонија.

Претседателот на БМОРК ИЛИНДЕН ПРЕОБРАЖЕНИЕ г-дин. Владимир Тодоров, како и со пратениците г-дин Красимир Богданов од ВМРО-БНД и г-дин Петар Петров ПГ „Патриотски фронт“.

Дел од настанот може да го видите тука

 

You May Also Like