СООПШТЕНИЕ ЗА КАНДИДАТ- СТУДЕНТСКА КАМПАЊА ВО БУГАРСКИТЕ УНИВЕРЗИТЕТИ

Информација во врска со приемот на документи за македонските државјани кои сакаат да го продолжат своето образование во високо-образовните институции во Р. Бугарија

Read more

МБП со литературен конкурс го одбележа државниот празник 24 мај

За трета поредна година Здружението за Македонско-Бугарско пријателство го одбележа 24 мај- Денот на Светите браќа Кирил и Методиј и празник на словенската писменост

Read more

ИНФОРМАТИВНА КАНДИДАТ-СТУДЕНТСКА КАМПАЊА ЗА СТУДИРАЊЕ ВО БУГАРИЈА

Амбасадата на Република Бугарија во Скопје, оддржа информативна кампања насочена кон кандидатите кои сакаат да го продолжат своето образование во универзитетите во Бугарија според

Read more

Студенти од Великотрновскиот универзитет на пракса во МБП

Од почетокот на месец јули, четворица студенти од Великотрновскиот универзитет „Св. Кирил и Методиј“ се на пракса во канцелариите на здружението за Македонско –

Read more

МБП зеде учество во проектот: “Толеранција и солидарноста – средство за надминување на стереотипите меѓу младите”

Во периодот 4 – 10 јули 2016 година, во хотел Банкја Палас, град Софија, Фондацијата „Българска Памет“ го реализираше проектот: “Толеранцијата и солидарноста –

Read more

Фондацијата „Българска Памет“ реализира проект во партнерство со МБП и здружение од Молдавија

Фондацијата „Българска Памет“, гр. Софија, Република Бугарија во партнерство со Здружение за Македонско-Бугарско пријателство, гр. Битола, Република Македонија и „Општина на бугарите во АТО Гагаузија”,

Read more

Младите од МБП го освоија првото и третото место на Спартакијада

Во националниот спортски комплекс „Спорт Палас“, град Варна по трети пат, здружението за „Македонско – Бугарско пријателство“ зеде учесто во организираната од ДАБЧ, 6-та

Read more