Маринела Петреска претседателка на МБП- нашите цели се културни манифестации

Претседателката на МБП ги отфрли сите тврдења кои излегоа во медиумите. Таа нагласи:

“Здружението за Македонско Бугарско пријателство е непартиско,  невладино, непрофитно и се оградуваме од политиката. Ние немаме врска со историски спорови, ние не сакаме да навлегуваме во сета таа тема”.

Претседателката ги наведе целите на здужението, а тие се:

  • култура,
  • економија и
  • трибини на теми од секојдневниот живот во Македонија и Бугарија.

Видете го интервјуто направено од ТВ Орбис во целост.

 

You May Also Like