МБП по повод 6-ти Мај (фото)

По повод Денот на храброста и празникот на Бугарската армија кои традиционално се одбележуваат на 6-ти мај уште од 1880 година, Амбасадата на Република Бугарија организираше прием за дипломатскиот кор и воените претставници акредитирани во Република Македонија.

Почитувањето на воената традиција и благодарноста кон мажите и жените во униформата на Бугарската армија претставува должно внимание и неодминлив дел од празничниот календар на соседна Бугарија.

Од име на МБП, искрени честитки и нека е вечен Денот!

 

You May Also Like