Промоција на зборник од заеднички проект на МАНУ и БАН

Македонската академија на науките и уметностите денеска организира завршна промоција на заеднички зборник со Бугарската академија на науките, насловен „Модернизмот во бугарската и во македонската литература“.

Промоцијата ќе ја отвори претседателот на МАНУ, академик Таки Фити.

За проектот и за зборникот ќе зборуваат: проф. д-р Елка Трајкова, директор на Институтот за литература на Бугарската академија на науките, проф. д-р Александар Јорданов, раководител на проектот од бугарска страна и акад. Милан Ѓурчинов, раководител на проектот од македонска страна.

You May Also Like