Бугарија доби од ЕУ нов инвестициски пакет во висина од 86 милиони евра за нова линија на софиското метро

Европската комисија усвои нов инвестициски пакет во вредност од 86,6 милиони евра од Европскиот фонд за регионален развој (ЕРДФ), за финансирање на понатамошните работи

Прочитај повеќе

Дваесет години дипломатски односи меѓу Република Македонија и Сојузна Република Германија

Проф.д-р Горан Рафајловски Амбасадор на Р. Македонија во С.Р. Германија од 2001 до 2005    Ако за еден Крст е потребна Голгота тоа е

Прочитај повеќе

МБП-Охрид со учество во проект од Европската Унија

На покана од претседателот на Здружението за Мултикултурна интеграција Инклузија г-ин.Вахид Мемед членови на огранокот на МБП-Охрид учествуваа во проект кој е финансиран од

Прочитај повеќе

МБП со честитка и писмо до шефот на делегацијата на ЕУ во Македонија по повод 9 мај- Денот на Европа

Здружението за „Македонско-Бугарско пријателство“ по повод 9 мај-Денот на Европа, ги поздравува сите свои членови, симпатизери, претставниците на дипломатскиот кор и сите македонски граѓани

Прочитај повеќе

ЕК со дополнителни средства за Бугарија и Грција за справување со бегалската криза

  Европската комисија е подготвена да одвои додатни средства на Бугарија и Грција, како помош за справување со бегалската криза, објави специјализираниот портал Actiencheck.

Прочитај повеќе

Во Софија конференциај за проширување на ЕУ

Учесниците на конференцијата размениле мислење за интеграциските капацитети на државите од западен Балкан, за интеграцијата на земјите од истокот на Европа преку политиката на

Прочитај повеќе

МБП учествуваше на XVI пролетен семинар организиран во Варна

Здружението за „Македонско – Бугарско Пријателство“ по покана на фондација “Бугарска памет” учествуваше на XVI пролетен семинар организиран во Гранд хотел Варна од 05

Прочитај повеќе