СООПШТЕНИЕ ЗА КАНДИДАТ- СТУДЕНТСКА КАМПАЊА ВО БУГАРСКИТЕ УНИВЕРЗИТЕТИ

Информација во врска со приемот на документи за македонските државјани кои сакаат да го продолжат своето образование во високо-образовните институции во Р. Бугарија

Прочитај повеќе

МБП со литературен конкурс го одбележа државниот празник 24 мај

За трета поредна година Здружението за Македонско-Бугарско пријателство го одбележа 24 мај- Денот на Светите браќа Кирил и Методиј и празник на словенската писменост

Прочитај повеќе

ИНФОРМАТИВНА КАНДИДАТ-СТУДЕНТСКА КАМПАЊА ЗА СТУДИРАЊЕ ВО БУГАРИЈА

Амбасадата на Република Бугарија во Скопје, оддржа информативна кампања насочена кон кандидатите кои сакаат да го продолжат своето образование во универзитетите во Бугарија според

Прочитај повеќе

Студенти од Великотрновскиот универзитет на пракса во МБП

Од почетокот на месец јули, четворица студенти од Великотрновскиот универзитет „Св. Кирил и Методиј“ се на пракса во канцелариите на здружението за Македонско –

Прочитај повеќе

МБП зеде учество во проектот: “Толеранција и солидарноста – средство за надминување на стереотипите меѓу младите”

Во периодот 4 – 10 јули 2016 година, во хотел Банкја Палас, град Софија, Фондацијата „Българска Памет“ го реализираше проектот: “Толеранцијата и солидарноста –

Прочитај повеќе

Фондацијата „Българска Памет“ реализира проект во партнерство со МБП и здружение од Молдавија

Фондацијата „Българска Памет“, гр. Софија, Република Бугарија во партнерство со Здружение за Македонско-Бугарско пријателство, гр. Битола, Република Македонија и „Општина на бугарите во АТО Гагаузија”,

Прочитај повеќе

Младите од МБП го освоија првото и третото место на Спартакијада

Во националниот спортски комплекс „Спорт Палас“, град Варна по трети пат, здружението за „Македонско – Бугарско пријателство“ зеде учесто во организираната од ДАБЧ, 6-та

Прочитај повеќе