Свечено отворен огранокот во Охрид

Здружението за Македонско – Бугарско Пријателство, формираше свој огранок во Охрид.

По повод отворањето на канцеларијата на здружението за Македонско – Бугарско Пријателство во Охрид, се одржа свеченост на која покрај членови на здружението присуствуваа и гости, меѓу кои и претставници на локалната  самоуправа на Охрид , пратеници од собранието на Република Бугарија, градонацалници на неколку општини,претседателот на ДАБАЧ  и европратеникот Ангел Џамбаски.

Претседателката Маринела Петреска, укажа на значењето од активностите на ова здружение за граѓаните на град Охрид, како и на важноста од градењето на пријателство преку едно вакво здружување.

„Отворањето на оваа канцеларија беше неопходно. На овој начин ќе придонесеме за подобрување на билатералните односи помеѓу двете земји и за подобрување на меѓусебната комуникација. За таа цел планираме реализација на европски проекти. Дополнително тоа ќе биде можност и за промоција на Охрид“.- изјави Иван Боев, претседател на огранокот на Здружението за Македонско– Бугарско пријателство во Охрид.

Канцеларијата на здружението за Македонско – Бугарско пријателство која се наоѓа на улица „Партизанска“, ламела Б, беше отворена со верски обичај, по што се одржа пригоден коктел.

Функцијта секретар ќе ја извршува Крсте Ристески.

You May Also Like