МБП организира литературен конкурс за денот на сесловенските просветители „Св. Кирил и Методиј“

konstantin_filozof

 

По повод денот на словенските просветители Кирил и Методиј 24 мај, здружението за Македонско Бугарско пријателство распиша награден уметнички и литературен конкурс на тема:

 

“Солунските браќа сонце на словенските народи.

 

Здружението ќе додели повеќе награди:

  • Првата за најдобар текст е патување во Брисел, а останатите се
  • Таблет и
  • Дигитален фотоапарат.

Ги повикуваме сите заинтересирани од основните и средни училишта  во Македонија да земат учество.

You May Also Like