Бугарија ќе биде гарант на македонската независност

Бугарија ќе биде гарант на македонската независност и територијален интегритет. Ова се наведува во соопштението на бугарскиот министер за надворешни работи Даниел Митов објавено вчера.

mitov1

„Стабилноста на сите земји од Југоисточна Европа е од приоритетна важност за Бугарија и таа, без сомневање ќе продолжи да биде гарант на независноста и територијалниот интегритет на Македонија“,

вели министерот Митов, потсетувајќи дека Бугарија била првата што ја признала македонската независност и  нејзината одлука била клучна за стабилноста на Југоисточна Европа.

You May Also Like