Која е позицијата на Бугарија, во однос на случувањата во Македонија ?

На Бугарската Национална Телевизија емисија на тема “Ситуацијата во Македонија, Каква е позицијата на Бугарија?” Гости во емисијата “денот започнува”европратеникот Ангел Џамбаски  и Андреј

Read more

Бугарија ќе биде гарант на македонската независност

Бугарија ќе биде гарант на македонската независност и територијален интегритет. Ова се наведува во соопштението на бугарскиот министер за надворешни работи Даниел Митов објавено

Read more