ИНФОРМАТИВНА КАНДИДАТ-СТУДЕНТСКА КАМПАЊА ЗА СТУДИРАЊЕ ВО БУГАРИЈА

Амбасадата на Република Бугарија во Скопје, оддржа информативна кампања насочена кон кандидатите кои сакаат да го продолжат своето образование во универзитетите во Бугарија според Одредбите на Владата на Република Бугарија бр. 228 и бр 103 наменети за високо образование.

На информативната кампања присуствуваа претставници од Министерството за Образование и Наука на Р. Бугарија, Државната агенција за Бугарите во странство (ДАБЧ) и професори од неколку бугарски универзитети.

Информативната кампања се оддржува втора година поред и има за цел да го олесни патот на младите луѓе од Македонија, кои сакаат да студираат во Бугарија.

 

You May Also Like