Раководството на МБП му оддаде почит на големиот револуционер и водач на ВМРО Тодор Александров

Во Ново село (Штип) беше одржана панахида во чест на големиот револуционер и водач на ВМРО, Тодор Александров. На денешен ден пред 93 години

Прочитај повеќе

Претседателот на бугарскиот парламент во посета на огранокот на МБП во Охрид

Претседателот на бугарскиот парламент, г-н Димитар Главчев го посети Охрид во рамките на својата дводневна посета на Р. Македонија. Тој се сретна со градоначалникот

Прочитај повеќе

(ФОТО) ОБЕДИНЕТИ ПРЕД ВЕЛИКАНОТ НА РЕВОЛУЦИОНЕРНОТО ДВИЖЕЊЕ

Спомените за 903-та се наши. Црвените знамиња, трибандерите, знамињата на четите од таа 903-та се исто така наши.             Денеска востанието  го одбележавме како

Прочитај повеќе

Мотото на МБП е реалност за Македонијa

ПРИЈАТЕЛСТВО СОРАБОТКА ПРОСПЕРИТЕТ   Во рамките на посетата на Република Македонија, министерот за одбрана и вицепремиер на Владата на Република Бугарија, г-дин Красимир Каракачанов

Прочитај повеќе

МБП: Македонија и Бугарија го направија првиот заеднички чекор напред

Денеска се потпиша еден историски договор меѓу две братски држави кои делат заедничко минато и чекорат кон својата заедничка евроатлантска иднина во структурите на

Прочитај повеќе