Основано друштво за Албанско Бугарско Пријателство

Претседателката на здружението Македонско Бугарско Пријателство, Маринела Петреска, беше гостин во албанскиот град Корча каде што присуствуваше на отврањето на друштво за албанско бугарско пријателство.

Председател на друштвото е избран Димиар Пандовски, заменик претседател стана Ервис Талјури, а секретар Јани Никола.

Гости од Р.Бугарија беа народните представници од Патриотичниот фронт, Јулијан Ангелов и Красимир Богданов, амбасадорот на Бугарија во Албанија Димитар Арнаудов, претседателот на Државната агенција за бугарите  во туѓина, Борис Вангелов како и претседателов на „БГ Патриот“ Петар Харалампиев.

Друштвото има за цел да ги продлабочи односите меѓу двете држави .

 

извор вмро.бг

You May Also Like