Во Скопје одбележан денот на ослободувањето на Р.Бугарија

На 03.03.2016 година во Скопје беше одбележан Денот на ослободувањето на Бугарија од Отоманската Империја.

Настанот беше во организација на Бугарската амбасада во Скопје, а се одржа во х. Александар Палас во присуство на амбасадори, политичари, бизнисмени и други јавни личности.

Членовите и раководствата од сите ограноци на Здружението за Македонско – Бугарско пријателство, исто така, беа меѓу бројните присутни гости.

You May Also Like